FOLLOWERS

Sunday, 12 January 2014

IT'S TRUTH.

Assalamualaikum earthlings.

hm hm hm.

SEMUA LELAKI SAMA JE.

mengakulah, kalau dah nama perempuan. kau mesti pernah ungkap ayat ni at least once after a bad break up.

written in the stars | via Tumblr

well, here's the deal.

dunia ni luas. dan kau, kau tak pernah jumpa setiap lelaki dalam dunia ni.

so tak. bukan semua lelaki sama.

ada lelaki kat luar sana, yang ambil berat tentang kau. yang sangat sangat sayangkan kau. tapi kau, kau tolak dia masuk dalam friendzone. kau cuma anggap dia sebagai kawan, salah seorang schoolmate or just another stranger passing by.

kau masih kejar lelaki yang kau sayang lebih dari sayang dia pada kau.

dan bila lelaki tak guna tu terbalikkan dunia kau, hancurkan hati kau, lukakan hati kau. kau akan salahkan 'cinta' dan mula percaya yang lelaki dalam dunia ni sama tak guna macam dia.

sebenarnya tak.

cintak tak pergi, yang pergi itu manusia.

and so what kalau seorang lelaki tak guna lukakan hati kau?
i promise you, tak semua lelaki dalam dunia ni akan hancurkan hati kau.
tak semua lelaki dalam dunia ni akan buat kau berhenti percaya pada cinta.


buka mata kau luas-luas.

kau memang ingat dalam dunia nyata ni, kau boleh jatuh cinta macam dalam novel?

love at first sight, atau that guy baling kelopak bunga rose untuk setiap langkah girlfriend dia pijak?

well.

that's not reality.

walaupun kau dah jumpa lelaki yang baik.

lelaki tu tak boleh fikir tentang kau 24 jam dalam seminggu. dia tak boleh always bukakan pintu untuk kau. pegangkan handbag everytime shopping, text good morning good night every day. lelaki tu takkan perfect. dan kalau kau expect lelaki itu untuk jadi perfect, then kau yang tak sedia untuk bercinta.


so, sebelum kau cakap semua lelaki sama je. ingat..


akan ada ramai lelaki tak guna yang kau akan bagi peluang untuk lukakan hati kau pada masa akan datang. tapi suatu hari nanti, kau akan jumpa lelaki yang buat kau rasa berbaloi jumpa lelaki-lelaki tak guna sebelum dia. yang akan hilangkan memori buruk kisah kau dengan cinta-cinta yang salah.

kau akan jumpa lelaki yang hormat kau, layan kau sebaiknya, sama degil macam kau, dan sayang kau sama rata dengan sayang kau dekat dia. atau mungkin lebih. lelaki tu, mungkin takkan tabur kelopak bunga rose untuk setiap langkah kau pijak. tapi dia akan pegang cinta kau and he'll be your side through the hardest times.

but most off all,

suatu hari nanti,

kau akan jumpa lelaki yang buat kau terlintas

oh. tak semua lelaki sama rupanya.


end.

No comments:

Post a Comment