FOLLOWERS

Wednesday, 5 February 2014

CURI CURI PANDANG.

assalamualaikum!
Untitled
pernah tak kau curi curi pandang.
curi pandang kat orang yang kau tak sangka dia dah jadi sebahagian dari hidup kau.

kau akan curi curi pandang,
bila kau nampak dia tengah sibuk buat kerja.
sampaikan bila dia perasan kau tengah pandang dia,
kau akan buat buat pandang tempat lain or kau terus borak dengan kawan kat sebelah kau.

kau akan curi curi pandang,
bila everyday dia lalu depan kelas kau.
sampaikan bestfriend kau tegur or tepuk manja pipi kau.
and time tuh baru lah kau sedar.

kau akan curi curi pandang,
bila semua orang tegah focus dalam kelas. termasuk dia.
mata kau mesti akan pandang kat dia.
entah kenapa.


dalam diam,
kau senaraikan semua salah kau kat dia.
dan dalam masa yang sama,
kau senaraikan juga apa salah dia kat kau.

orang kata normal kalau dalam setiap hubungan tu ada konflik.
normal ke kalau masing masing dengan ego sendiri?

tapi sebenarnya dari situ,
kau boleh nampak macam mana dia turunkan ego dia.
dia sanggup call kau banyak kali semata mata untuk cakap sorry.
dia tetap text kau even sebenarnya salah tu puncanya dari diri kau.
dia tetap kata sayang and rindu kau even kau tahu dia kecil hati sangat dengan sikap kau.

Creier TurTiT

kenapa.

mungkin sebab dia ikhlas dengan kau.

and setiap kali kau pandang dia.
mungkin time tu marah kau yang membuak buak tu hilang.
ego kau yang tingginya macam gunung tu boleh turun.

atau mungkin.

sebab kau rindukan dia. cuma kau je yang taknak mengaku.

jadi, kau akan selalu curi curi pandang dia.

1 comment: